Sabtu, 07 Januari 2012

Buffalo chicken wing's




Masakan ini dibuat pertama kali 3 Oktober 1964 oleh Teresa Belissimo di Anchor Bar, Buffalo, New York.
Oleh karena itu disebut buffalo wings.
banyak versi tentang asal muasal makanan ini..

Versi Pertama Konon, masakan ini dibuat Teresa dalam kondisi darurat untuk suguhan cepat, saat anaknya tanpa pemberitahuan membawa teman-teman ke rumah. Sambil menunggu sayap ayam digoreng, ia mengisi seledri dan blue cheese, hasilnya disukai.

Versi kedua, sang anak mendorong Teresa membuat menu ini pada suatu Jumat malam. Karena ia melihat para tamu bar memborong banyak minuman, maka ia ingin ibunya membuatkan sesuatu untuk tamu bar.

Versi ketiga, suatu hari pesanan ayam datang hanya sayap, yang seharusnya leher dan bagian belakang karena akan dipergunakan untuk saus spagetti. Oleh karena itu suami Teresa memintannya mengolah menjadi sesuatu yang enak disantap.

http://mykitchennotes.blogspot.com/2010/04/buffalo-chicken-wing.html

Original recipe
Makes 6 Servings of Buffalo Chicken Wings (6 per person)
  • 36 chicken wing pieces (one wing makes 2 pieces - the "flat" and the "drum")
  • 1 tablespoon vegetable oil
  • 1 tsp salt
  • 1 cup all-purpose flour
  • 1 1/2 tablespoons white vinegar
  • 1/4 teaspoon cayenne pepper
  • 1/8 teaspoon garlic powder
  • 1/4 teaspoon Worcestershire sauce
  • 1 teaspoon Tabasco sauce
  • 1/4 teaspoon salt
  • 6 tablespoons Louisiana hot sauce (Frank's is the brand used in Buffalo)
  • 6 tablespoons unsalted butter or margarine
  • celery sticks
  • blue cheese dressing

Preparation:

Preheat oven to 425 degrees F.
  1. If necessary, cut whole wings into two pieces. In a bowl toss the wings with the oil, and salt. Place into a large plastic shopping bag, and add the flour. Shake to coat evenly. Remove wings from the bag, shaking off excess flour, and spread out evenly on oiled foil-lined baking pan(s). Do not crowd. Bake for about 20 minutes, turn the wings over, and cook another 20 minutes, or until the wings are cooked through and browned.

  2. While the wings are baking, mix all the ingredients for the sauce in a pan, and over low heat bring to a simmer, stirring occasionally, and then turn off.

  3. After the wings are cooked, transfer to a large mixing bowl. Pour the sauce over the hot wings and toss with a spoon or spatula to completely coat.
These are always served with celery sticks and blue cheese dressing on the side.


http://americanfood.about.com/od/appetizersandsoups/r/bufchicwing.htm










Anda juga Dapat mendapatkan pengembangan makanan ini dengan banyak pilihan rasa seperti mild, medium, hot, killer and barbeque di Bluegrass bar and grill epicentrum, jakarta selatan, Indonesia

Tidak ada komentar:

Posting Komentar